У РФ прогноз щодо курсу долара підвищили до 70 рублів

Вівторок, 13 січня 2015, 10:47

Виходячи з ринкових факторів, насамперед з ціни на нафту, долар цілком може торгуватися на рівні 65 руб., а виходячи з потреб бюджету Росії на 2015 скоріше варто розглядати на рівні 70 рублів.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на прогнози аналітиків.

Як повідомляється, 12 січня з початком торгів курс долара різко pріс - з 61,55 руб, а незабаром наблизився до 63 руб, але після обіду став знижуватися пік  -о 15 годині за московським часом  досяг 62,1 руб/долар.

"До обіду рубль досить активно підтримували експортери: через два тижні чекають виплати ПВКК, акцизів і ПДВ, причому всі вони припадуть на 26-е число, так що про запаси рубля потрібно потурбуватися заздалегідь", - пояснює аналітик "Сбербанк CIB" Іскандер Абдуллаєв.

Реклама:

Крім того, можливо, продовжується політика "м'якого тиску", розпочата наприкінці грудня: різка девальвація може знову призвести до паніки і уряду вона не потрібна, вважає аналітик.

"Центробанк примушує експортерів до продажу валюти, і, можливо, за свята щось накопичилося, оскільки в попередні дні обсяги торгів були мізерні - 500-800 млн доларів на день", - зазначає дилер банку "Альба альянс" Артем Рощин.

Також, на багатьох учасників ринку справив враження оновлений прогноз курсу долара від Goldman Sachs: на цей рік - 69 руб., на 2016 - 58 руб. Ці цифри використовувалися тільки в огляді по нафтогазовим компаніям, а офіційний прогноз Goldman Sachs по рублю не змінювався, уточнив "Відомостям" аналітик Goldman Sachs Гейдар Мамедов.

Виходячи з ринкових факторів, насамперед з ціни на нафту, долар цілком може торгуватися на рівні 65 руб., а виходячи з потреб бюджету Росії на 2015 рік скоріше варто розглядати 70 руб, згоден Абдуллаєв.

Спекуляції з боку банків аналітики виключають.

Нагадаємо, ціна на нафту марки Brent у вівторок впала на 3%, опустившись нижче 46 доларів за барель.

Курс долара на Московській біржі 13 січня зріс на 2,03 рубля в порівнянні з рівнем закриття вчорашніх торгів - до позначки 65,2 рубля, курс євро збільшився на 2,58 рубля - до 77,26 рубля.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!