Депутати з коаліції погодили зміни до Податкового кодексу - Ляшко

Неділя, 28 грудня 2014, 17:06

Коаліція погодила варіант змін до Податкового кодексу, який передбачатиме скасування повернення ПДВ при експорті зерна зернотрейдерам і виробникам, оподаткування високих пенсій та лотерей - на рівні 10% від обороту.  

Про це на своїй сторінці в Facebook написав лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко.

Він зазначає, що на Раді коаліції усіма фракціями, які до неї входять, було погоджено декілька десятків позицій. Головні з них він наводить в в своєму повідомленні.

Зокрема, зазначається, що депутати вирішили встановити податок на пасивні доходи (роялті та інше) на рівні 20%. Податок на дивіденди – на рівні 5% - для підприємств, які сплачують податок на прибуток на загальних підставах. І 20% для підприємств, які не сплачують податок на прибуток.

Реклама:

Також вони вирішили не повертати ПДВ при експорті зерна нікому - ні виробникам, ні трейдерам, але залишити спецрежим по оподаткуванню агровиробників.

За словами Ляшка, податок на нерухоме майно буде нараховуватися на житлову нерухомість тільки щодо квадратних метрів, які перевищують 60 кв м квартири, і 120 кв м – для будинків.

"Ставки податку будуть мінімальні. Розмір податку на інше (нежитлове) нерухоме майно визначають органи місцевого самоврядування від 0 грн до 24 грн. Промислові і виробничо-господарські приміщення, МАФи і ринки взагалі не оподатковуються. Фактично буде оподаткування бізнес-центрів (офісів) та торгових центрів", - каже політик.

Поряд з цим нардепи прийшли до згоди у питанні відновлення інституту рентноі плати за транспортування аміаку, нафти та газу. Розмір ренти буде визначатися в іноземній валюті.

Ставка рентних платежів за видобування газу та нафти буде вводитися на постійний основі, а не на рік. Її розміри визначаються на рівні 60-70% (поквартальне зростання) для договорів спільної діяльності.

Також, за його словами, питання податкування ПДВ платних медичних та освітніх послуг зняте з розгляду повністю.

"Оподаткування лотереі за ставкою 10% від обороту. Оподаткування високих пенсій - перевищення більше 3 мінімальних зарплат (3600 грн.). Це стосується лише 400 тисяч пенсіонерів, 12 млн пенсіонерів не підпадають під цю норму", - зазначається в його пості.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!