"Укртрансгаз" взяв 150 мільйонів кредиту в ЄБРР на газопровід

Понеділок, 15 грудня 2014, 13:00

"Укртрансгаз" залучив в Європейського банку реконструкції та розвитку150 млн євро на модернізацію газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород".

Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Укртрансгазу".

Відповідну кредитну угоду між Україною та банком підписали міністр закордонних справ України Павло Клімкін і Директор по енергетиці ЄБРР Рікардо Пуліті.

"Це не тільки проект модернізації газотранспортної інфраструктури, а можливість сприяти повній прозорості енергетичного сектору України вцілому", - наголосив Пуліті.

Реклама:

Він також підкреслив, що Україна є ключовою транзитною системою і потенційно може стати важливим Європейським енергетичним центром: "Прозорість і відвертість - основні умови відновлення України як головного Європейського енергетичного центру".

 "Реалізації даного проекту дозволить не тільки підвищити надійність та енергоефективність газотранспортної системи, але й зміцнить енергетичний суверенітет України", - прокоментував подію президент ПАТ"Укртрансгаз" Ігор Прокопів.

Нагадаємо, що 1 грудня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і Президент Європейського інвестиційного банку Вернер Хойер підписали кредитну угоду про виділення 150 млн євро на проект по модернізації газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород".

Метою здійснення даного проекту є підвищення надійності, прозорості, енергетичної ефективності діючих транспортних маршрутів, зменшення впливу на навколишнє середовище, мінімізація ризиків поставок природного газу європейським споживачам через територію України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!