Україна поставила на ТЕС і ТЕЦ майже мільйон тонн імпортного вугілля

П'ятниця, 12 грудня 2014, 13:18

Постачання на українські теплові електростанції і теплоелектроцентралі енергетичного вугілля з Росії, Південно-Африканської Республіки та Австралії в листопаді 2014 року становили 972,2 тисяч тонн.

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

За його даними, в тому числі з Росії в минулому місяці було імпортовано 693,4 тисяч тонн вугілля, з ПАР - 213,7 тисяч тонн, з Австралії - 65,1 тисяч тонн.

При цьому відвантаження українського вугілля на ТЕС і ТЕЦ країни в листопаді становило всього 210,7 тисяч тонн.

Реклама:

Таким чином, частка українського вугілля в загальному обсязі його поставок на електростанції в листопаді становила 17,8%, тоді як імпортного - 82,2% (РФ - 58,6%, ПАР - 18,1%, Австралія - 5,5%).

У ДТЕК підтвердили, що енергохолдинг законтрактував 90 тисяч тонн вугілля австралійського походження і 240 тисяч тонн вугілля з ПАР.

Раніше екс-міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан повідомив, що в умовах дефіциту енерговугілля його імпорт з ПАР і Австралії здійснюють власники приватних енергогенеруючих компаній - ДТЕК і "Технова", а також державна "Укрінтеренерго".

Спочатку вугілля з ПАР почало імпортувати ДПЗД "Укрінтеренерго", однак у зв'язку з розслідуванням Генеральної прокуратури щодо ціни і якісних характеристик вугілля південноафриканського походження його відвантаження для держпідприємства було припинено.

Готовність викупити близько 240 тисяч тонн вугілля південноафриканського походження спочатку законтрактовані "Укрінтеренерго" виявив ДТЕК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: