Fitch підтвердило рейтинг компанії Пінчука

Середа, 5 листопада 2014, 20:56

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента трубно-колісної компанії "Інтерпайп" на рівні "RD", а рейтинг єврооблігацій з погашенням в 2017 році на рівні "C" з рейтингом зворотності "RR4".

Про це йдеться в повідомленні агентства в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Рейтинг зворотності активів може бути переглянутий у бік пониження в разі загострення конфлікту в Україні в наступні місяці", - йдеться в повідомленні.

Fitch нагадує, що рейтинг "Інтерпайпу" був знижений до "RD" в листопаді 2013 року після неліквідованого дефолту по платежах, проте компанія продовжує здійснювати процентні і купонні виплати.

Реклама:

"Interpipe Limited продовжує вести переговори з групою своїх кредиторів щодо подальшої реструктуризації виплат основної суми боргу. Виходячи з запропонованого графіка переговорів, домовленість навряд чи буде досягнута в поточному році", - йдеться в повідомленні Fitch.

Агентство вказує, що діяльність компанії ускладнена такими чинниками, як слабкий внутрішній попит через конфлікт в Луганській та Донецькій областях, втрати по експортних продажах в Росії через девальвацію рубля, а також ряд антидемпінгових розслідувань.

За його оцінками, обсяг продажів труб очікується на рівні близько 800 тисяч тонн в 2014 році проти 915 тисяч тонн в 2013 році. Зниження цього року обумовлено конфліктом в Україні і більш низькими продажами в Каспійському регіоні, так як компанія зупинила поставки деяким клієнтам через неплатежі.

Воно прогнозує, що обсяги продажів труб скоротяться в 2015 році через очікуване значне зниження поставок в Росію з 200 тисяч тонн в цьому році. "Це пов'язано з втратою великого контракту з Роснефтью, а також більш слабкою конкурентною позицією зважаючи на зниження курсу рубля до долара", - пояснює Fitch.

Агентство також вказує що зберігається слабка ліквідність компанії. За даними Fitch, доступні грошові кошти становлять близько 15 млн доларів, а банківські лінії на поповнення оборотного капіталу продовжують кожні один-три місяці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: