Ціна на нафту WTI впала до 78,78 долара

Вівторок, 4 листопада 2014, 09:16

Вартість поставок в грудні техаської світлої нафти (WTI) зменшилася в понеділок на торгах в Нью-Йорку на 1,76 долара (2,2%) до 78,78 долара за барель у зв'язку з тим, що компанія Saudi Arabian Oil знизила вартість експорту нафти в США.

Про це пише ТАСС.

Дана вартість WTI є мінімальною з червня 2012 року. При цьому, на електронних торгах енергоносій досягав і більш низького рівня - 78,25 долара за барель.

Як вказують аналітики, причиною падіння ціни на нафту на торгах стало зниження вартості її постачань з Саудівської Аравії в США і Азію, про який оголосила раніше національна нафтова компанія Saudi Arabian Oil.

Реклама:

"Даний крок з боку Саудівської Аравії вказує на те, що вона намагається зберегти свою частку ринку в США, яка нещодавно дещо скоротилася, - вказав співробітник хедж-фонду Again Capital LLC Джон Кілдаф.

"Мабуть, саудівці почуваються комфортно при такій ціні і рівні попиту", - підкреслив він.

За його словами, "схоже, що Саудівська Аравія розраховує на те, що зростання попиту на нафту взимку дозволить їм зміцнити становище".

Зниженню нафтових цін сприяє і підвищення курсу національної валюти США.

"Зміцнення долара продовжує чинити тиск на сировину, - вказав аналітик з компанії Citi Futures Perspective Тім Еванс. - Ця тенденція вже міцно усталилася і, по всій видимості, продовжиться".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: