Швейцарія виділить 15 мільйонів на енергозбереження Житомира

П'ятниця, 21 листопада 2014, 10:10

Швейцарія має намір виділити 15 млн швейцарських франків на заходи з енергозбереження в Житомирі в рамках партнерства зі Швейцарським бюро співробітництва.

Про це йдеться в повідомленні міськради, пишуть "Українські новини".

Міська влада провела робочу зустріч з представниками Швейцарського бюро співробітництва, на якій обговорили умови підписання меморандуму.

На реконструкцію районних котелень та вдосконалення системи теплопостачання житлових районів Житомира швейцарською стороною буде надано близько 12 млн франків грантових коштів.

Реклама:

"Серед багатьох міст України ми вибрали Житомир, адже саме це місто в повному обсязі задовольнило наші критерії, які були досить високими. Зараз ми маємо проект, який буде реалізовано протягом наступних 4-х років, а почнеться на початку 2015-го", - зазначив представник Швейцарського бюро співробітництва Жером Візер.

На впровадження енергоефективності в дитячих садках Житомира проектом передбачено 3 млн франків.

За ці кошти проведуть теплоізоляцію стін і підлоги, встановлять енергоефективні вікна і освітлення, а також встановлять теплолічильники для моніторингу та ін.

За гранти планувалося модернізувати 5 дошкільних навчальних закладів, проте під час переговорів, сторонами було вирішено, що кількість об'єктів збільшать.

"Ми переведемо певну кількість котелень на альтернативні види палива. В результаті цього проекту буде встановлено еквівалент 120 індивідуальних теплових пунктів по місту, що дозволить влітку поставляти гарячу воду", - повідомив перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин.

В рамках здійснення термомодернізації соціальних установ, Житомир веде переговори і з іншими міжнародними організаціями.

Зокрема з корпорацією НЕФКО підписано меморандум про співпрацю, за рахунок якого вдасться провести термомодернізації 19 об'єктів, серед яких медичні та освітні установи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: