Рішення G20 збільшать загальний ВВП країн-учасниць на 2,1% - Лагард

Неділя, 16 листопада 2014, 14:29

Рішення країн Групи двадцяти реалізувати стратегії економічного зростання дозволить збільшити їх колективний ВВП принаймні на 2,1% до 2018 року.

Про це йдеться в поширеній заяві директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, передає ТАСС.

За її словами, 2014 рік став "дуже продуктивним для G20". Вона також привітала прем'єр-міністра Австралії Тоні Абботта і владу країни з проведенням саміту.

"Рішучі політичні дії, що вживаються усіма, стануть ключем до впевненого, збалансованого та стійкого зростання, до створення нових робочих місць", - вважає Лагард. Вона зазначила, що зростання ВВП країн "двадцятки" принесе користь усій світовій економіці.

Реклама:

Лагард також високо оцінила увагу учасників саміту до посилення торговельної системи.

"Торгівля - це життєво важливий компонент глобального політичного порядку денного, і тут є величезний потенціал для отримання вигоди шляхом подальшої інтеграції", - підкреслила вона.

Глава МВФ вітає і рішення щодо зняття бар'єрів для жінок на ринку праці, що "не лише дозволить 100 млн жінок отримати роботу, але також значно посилить глобальне зростання, скоротить бідність і нерівність".

Як зазначається в підсумковому комюніке саміту "Великої двадцятки", "аналіз, підготовлений МВФ і ОЕСР, демонструє, що наші (G20) зобов'язання за умови їх повного виконання забезпечать 2,1% зростання. Це збільшить обсяг світової економіки більш ніж на 2 трлн доларів і призведе до створення мільйонів робочих місць".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!