Влада Росії зацікавлена в "слабому" рублі - Bloomberg

Середа, 12 листопада 2014, 20:26

Російська влада не зацікавлена у "сильному" рублі, оскільки через низькі нафтові ціни важко збалансувати бюджет.

"Експортери, які перебувають під контролем держави, скаржаться на відсутність доступу до західних ринків капіталу. А девальвація стає основним завданням", - пише Bloombergview.

Чого не потрібно російському президенту Володимиру Путіну, як зазначає видання, так це - паніки серед простих росіян. Оскільки паніка може нашкодити його високому рейтингу популярності.

У той час, коли Центробанк РФ знижує волатильність і стримує спекулянтів, банківські інсайдери зможуть легко скористатися конфіденційною інформацією про терміни інтервенцій, щоб заробити трохи грошей на стороні.

Реклама:

"Але твердої валюти для проведення інтервенцій у Росії дуже багато. Це 454,2 мільярда доларів у вигляді міжнародних резервів станом на початок листопада", - сказано в статті.

"Така логіка правильна лише тоді, коли хтось вірить, що західні санкції проти Росії і, що важливіше, зниження нафтових цін носять тимчасовий характер. Якщо все це триватиме більше року або двох, Росія опиниться в реальній та довготривалій фінансовій біді, і Путіну буде важче втримати свою необмежену владу", - резюмує автор статті.

У п'ятницю, 7 листопада, російський рубль установив чергові антирекорди: долар на Московській біржі подорожчав до 48,6495 руб, євро також відзначився на новому історичному піку - 60,2725 руб.

Зараз курс рубля до долара становить близько 45-47 рублів за долар, євро - близько 57 рублів за долар.

Дзеркало тижня

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!