Ціна вуггілля з ПАР становить 86 доларів за тонну - текст контракту

Понеділок, 10 листопада 2014, 19:51

У розпорядженні "Української правди" опинилися копії контракту на поставки вугілля з Південної Африки між державною компанією Укрінтеренерго та англійською компанією Steel Mont Trading, що був підписаний 19 серпня 2014.

Ціна однієї тонни вугілля, відповідно до умов контракту становить 86 доларів за тонну при базовому показнику калорійності 5700 - 6000 ккал / кг. За такою ціною державна компанія домовилася закупити 250 000 тонн вугілля. Загальна сума контракту склала 21 500 млн доларів.

ТЕКСТ КОНТРАКТУ ЧИТАЙТЕ ТУТ

Згідно з іншими документами Міненерго, які є в розпорядженні "Української правди", ціна південноафриканського вугілля з урахуванням витрат на розгрузки судна, транспортні витрати, зберіганням становить $ 110 -112.

Реклама:

Раніше міністр енергетики Юрій Продан повідомив, що англійська компанія сама звернулася до" Укрінтеренерго "з проханням опублікувати контракт. "Буде опубліковано, тоді й побачите ціну", - уточнив Продан.

Він підкреслив, що такі закупівлі необхідні Україні сьогодні, в умовах дефіциту вугілля і ризиків придбання його в Росії. Міністр додав, що подібні закупівлі також здійснюють приватні власники енергогенеруючих компаній - ДТЕК і ТОВ "Технова" (володіє Дарницької ТЕЦ в Києві - УП) - в ПАР і Австралії.

Steel Mont Trading була зареєстрована в Англії в 1993 році. На своєму офіційному сайті компанія повідомляє, що займається логістикою і транспортними поставками, а також торгує також феросплавами, будівельними матеріалами, сільгосппродукцією.

У компанії є офіси в Україні, ОАЕ, Індії, Німеччини, Туреччини та Росії. Директор компанії і один з її акціонерів - індус Раджеш Кумар Сарайя.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: