Українські авіакомпанії скоротили пасажироперевезення на 17,8%

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 15:53

Українські авіакомпанії у січні-вересня 2014 року перевезли 5,141 млн пасажирів, 55700 тонн вантажів і пошти, що на 17,8% і 25% відповідно менше, ніж за аналогічний період 2013 року.

Про це йдеться в повідомленні Мінінфраструктури.

Згідно з повідомленням, за 9 місяців "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) знизили пасажирські перевезення на - 13,9%, "Роза вітрів" на - 10,3%, "ЮТейр Україна" - на 19,8%, "Візз Ейр Україна "- на 8,3%.

Тим часом "Авіалінії Харкова" збільшили обсяги пасажирських перевезень в 2,1 рази, "Дніпроавіа" - на 35%.

Реклама:

"В цілому в міжнародному регулярному повідомленні українські авіакомпанії за 9 місяців перевезли 3,037 млн осіб, що на 6% менше, ніж торік. Українські перевізники також виконали за січень-вересень 17,4 тис.чартерних рейсів, що на 17,1% менше, ніж за відповідний період роком раніше", - йдеться в повідомленні.

У внутрішньому регулярному авіасполученні перевезено 504,5 тис. пасажирів, що на 42,4% менше, ніж за січень-вересень 2013 року.

Протягом січня-вересня поточного року пасажирські і вантажні перевезення виконували 38 вітчизняних авіакомпаній, пасажирські перевезення - 25, серед них домінуюче місце займає МАУ.

За даними Державної авіаційної служби України, серед основних чинників, що призвели до падіння попиту на авіаперевезення, - ситуація на сході країни, анексія Криму і пов'язане з цим погіршення загального стану економічної кон'юнктури.

Також на сьогоднішній день не працює частина вітчизняних аеропортів, скасована або скорочена частота виконання деяких рейсів.

Державіаслужба відзначає, що скорочення пасажирських перевезень українськими авіакомпаніями в сегменті міжнародних чартерних польотів було найбільшим у зв'язку з впливом військово-політичної обстановки, згортання ділових, культурних зв'язків і туризму, різких коливання на валютному ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: