Путін пообіцяв підтримку компаніям, які потрапили під санкції

Четвер, 2 жовтня 2014, 13:51

Росія має намір надавати підтримку тим секторам і компаніям, які потрапили під санкції, і буде активізувати співпрацю з закордонними інвестфондами і банками. 

Про це заявив президент РФ Володимир Путін, пише "Прайм".

"В оновленні економіки та інфраструктури ми маємо намір використовувати як власні фінансові ресурси і джерела, так і активізувати співпрацю з інвестиційними фондами, банками з інших держав", - заявив він.

Путін зазначив, що "довіра серйозних фінансових структур до Росії не знижується".

Реклама:

За його словами, це видно по роботі Російського фонду прямих інвестицій.

"В спільні інвестиційні платформи вже залучено близько 15 млрд доларів", - нагадав він. Президент особливо відзначив активну роботу партнерів з країн Азії та Близького Сходу.

"У проекті бюджету на майбутні три роки передбачені кошти на докапіталізацію РФПИ", - повідомив глава держави.

"Поповнення ресурсів фонду буде проведено в 2016-2017 роках", - сказав Путін.

"РФПИ повинен бути докапіталізований до запланованого рівня, що дозволить фонду серйозно розширити лінійку проектів", - підкреслив він.

Президент нагадав, що в майбутній період поповняться також ресурси Зовнішекономбанку.

"Починаючи з поточного року, в його статутний капітал буде спрямовуватися не менше 30 млрд рублів", - сказав він, додавши, що відповідні кошти передбачені.

"Для збереження масштабів участі Зовнішекономбанку в національній економіці йому буде забезпечений необхідний обсяг ліквідності", - заявив Путін.

"Держава готова надавати підтримку тим секторам і компаніям, які потрапили під безпосередню дію санкцій, в тому числі, взяти участь у збільшенні капіталу російських банків", - підкреслив президент.

Нагадаємо, в середині вересня в офіційному журналі ЄС були опубліковані нові санкції проти Росії.

Вони передбачають скорочення строків надання ліквідності найбільшим російським банкам з державною участю - Сбербанку, ВТБ, ВЕБ, Газпромбанку і Россельхозбанку - з 90 до 30 днів, а також поширюють це обмеження на компанії "Роснефть", "Транснефть", "Газпром нафта", "Уралвагонзавод", "Оборонпром" і Об'єднану авіабудівну корпорацію (ОАК).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!