Білоруські товари звільнять від бонусів в російських супермаркетах

Вівторок, 9 вересня 2014, 11:23

Білоруські постачальники продовольства можуть бути звільнені від вхідних бонусів за вихід на полиці великих супермаркетів Росії.

Про це повідомляє "Коммерсант" з посиланням на свої джерела.

Пропозиція скасувати бонуси надійшла від самих рітейлерів.

Йдеться про групи товарів, які потрапили під санкції Росії щодо ЄС. Формально вхідні бонуси, що збираються магазинами з постачальників, заборонені законодавством, але в реальності продовжують збиратися.

Реклама:

У той же час деякі експерти впевнені, що, наприклад, постачальники свіжих овочів і фруктів від бонусів вже звільнені незалежно від країни походження.

Найбільш істотну підтримку скасування бонусів може надати на постачальників молочної продукції. Білорусія може, зокрема, збільшити закупівлі сировини в Європі і таким чином підвищити експорт молока в РФ.

Раніше на особливі умови в російських торгових мережах також претендували постачальники кримських вин. Зокрема, обговорювалося виділення спеціальних полиць в магазинах і організація дегустацій вин в торгових залах. Виробники також розраховували на більш гнучку політику при оплаті послуг маркетингу.

Ембарго Росії на поставки продовольства з ЄС, а також ряду інших країн, включаючи США, Австралію і Канаду, було введено 7 серпня. Під обмеження не потрапили тільки окремі види готової продукції з м'яса і риби.

За даними ФТС, імпорт забороненого нині до ввезення продовольства в 2013 році становив 9,1 мільярда доларів.

Деякі країни, включаючи Сербію, Бразилію, Марокко, Туніс, Іран, а також держави Східної Азії, пообіцяли наростити експорт до Росії, щоб зайняти положення на ринку, звільненому після заборони на європейські товари.

Росія ухвалила рішення про ембарго у відповідь на посилення санкцій ЄС, пов'язаних з українським конфліктом. Зокрема, європейці обмежили доступ російських держбанків до ринків капіталу Євросоюзу. Найближчими днями очікується введення Євросоюзом нових санкцій відносно РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!