Бізнес отримав ПДВ-облігацій на 6,3 мільярда

Понеділок, 8 вересня 2014, 16:47

Обсяг облігацій внутрішньої державної позики, випущених для погашення заборгованості з відшкодування податку на додану вартість та оформлених підприємствам України як інструмент відшкодування боргу, станом на 1 вересня поточного року становив 6,3 мільярда гривень.

Про це йдеться в повідомленні Державної казначейської служби, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, найбільшими тримачами ПДВ-облігацій є металургійні компанії – "АрселорМіттал Кривий Ріг", Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат, контрольований швейцарської гірничорудною компанією Ferrexpo, і корпорація ІСД.

За інформацією Держказначейства, "АрселорМіттал Кривий Ріг" одержав ПДВ-облігацій на 1,55 млрд гривень, Полтавський ГЗК - на 1,36 млрд гривень, ІСД - на 1,3 млрд гривень.

Реклама:

У числі інших великих власників ПДВ-облігацій - Єристівський ГЗК, також контрольований Ferrexpo - 159,4 млн гривень, компанія "Кернел-Трейд", підрозділ агрохолдингу "Кернел" - 190 млн гривень, а також агрокомпанії "Райз", що входить у групу компаній "Укрлендфармінг" - 253,7 млн гривень, і "Сантрейд", що входить до агрохолдингу Bunge - 156,1 млн гривень. 

Як повідомлялося, Кабмін 21 травня ухвалив рішення випустити ПДВ-облігації з номінальною вартістю 1 тисяча гривень, терміном обігу 5 років і ставкою купона на рівні облікової ставки НБУ.

20 червня Кабмін визначив граничний обсяг випуску ПДВ-облігацій на рівні 7 млрд гривень. Перший транш ПДВ-облігацій на 3,5 млрд гривень Мінфін випустив 8 липня, другий на 2,2 млрд гривень - 29 липня.

Потім, 20 серпня, було випущено третій транш облігацій внутрішньої державної позики на 954,809 млн гривень.  Однією з перших заявку на отримання ПДВ-облігацій оформила швейцарська компанія Ferrexpo. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: