Fitch знизило кредитні рейтинги ДТЕК, "Метінвест" і великих агрохолдингів

Понеділок, 8 вересня 2014, 13:00

Fitch Ratings слідом за зниженням суверенного рейтингу України знизило рейтинги найбільшого приватного енергохолдингу ДТЕК, металургійного холдингу "Метінвест", металургійної холдингової компанії Fintest Trading Co, а також рейтинги найбільших агрохолдингів України до загальнодержавного рівня "ССС".

Про це йдеться в повідомленні агентства, текст якого має в своєму розпорядженні УНІАН.

"Рейтингові дії обумовлені зниженням довгострокового рейтингу дефолта емітента України в національній валюті з рівня "B-" до "CCC" і підтвердженням суверенного довгострокового рейтингу в іноземній валюті на рівні "CCC", - говориться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, зниження рейтингів стосується агрохолдингів "Авангард", "Кернел", "Мрія", "Креатив Груп", "МХП", "Укрлендфармінг".

Реклама:

Також було знижено рейтинг металургійного холдингу "Метінвест" і холдингової компанії групи "Донецьксталь" - Fintest Trading Co. Також Fitch здійснило низку змін за національною рейтинговою шкалою для зазначених підприємств.

Зокрема, рейтинг агрохолдингу "Авангард" знижено за національною шкалою до рівня "A(ukr)" з рівня "AA+(ukr)" зі стабільним прогнозом.

Також знижені рейтинги агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт - до "AA-(ukr)" з "AA+(ukr)" зі стабільним прогнозом, рейтинги агрохолдингу "Укрлендфармінг" - до "A(ukr)" з "AA+(ukr)" зі стабільним прогнозом і рейтинги агрохолдингу "Кернел" - до "A(ukr)" з "AA+(ukr)" зі стабільним прогнозом.

Водночас рейтинг агрохолдинга "Креатив Груп" підвищено до "A-(ukr)" з "BBB+(ukr)" зі стабільним прогнозом, а рейтинг агрохолдингу "Мрія" підтверджено на рівні "C(ukr)". Національні рейтинги ДТЕК і металургійних холдингів, згідно з повідомленням Fitch, такі.

Національний довгостроковий рейтинг енергохолдингу "ДТЕК" підвищено до "BBB-(ukr)" з "BB+(ukr)" зі стабільним прогнозом. Національний рейтинг металургійного холдингу "Метінвест", навпаки, знижено до "BBB(ukr)" з рівня "AA+(ukr)" зі стабільним прогнозом у зв'язку з погіршенням ситуації на сході України і подальшим зниженням виробництва.

У свою чергу, рейтинг холдингової компанії групи "Донецьксталь" - Fintest Trading Co підтверджено на рівні "C(ukr)".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: