Нові санкції ЄС торкнуться російських нафтокомпаній та банків

Понеділок, 8 вересня 2014, 09:10

Чергове розширення санкцій ЄС торкнеться трьох російських нафтових компаній, п'яти банків, трьох підприємств оборонної промисловості та дев'яти компаній, які виробляють продукцію подвійного призначення.

Про це пише "ИТАР-ТАСС" з посиланням на американську газету The Wall Street Journal.

Як стверджує видання, нафтовим компаніям "Газпром нафта", "Транснефть" і "Роснефть" буде закритий доступ до отримання кредитів на термін понад 30 днів. Такі ж обмеження будуть введені проти п'яти фінансових установ, які перебувають під державним контролем, в тому числі Сбербанку і ВТБ. В даний час цим банкам заборонено отримувати кредити в ЄС на термін понад 90 днів.

За даними видання, вихід на європейський ринок капіталу буде також обмежений для ОПК "Оборонпром", "Об'єднаної авіабудівної корпорації" та "Уралвагонзавода".

Реклама:

Крім того, ЄС нібито збирається заборонити продаж європейських технологій подвійного призначення дев'яти російським компаніям, які поставляють продукцію збройним силам Росії. В їх числі - концерн "Сіріус", асоціація "Станкоінструмент" і концерн "Калашников".

Як відзначає газета, влада ЄС також планує заборонити укладення нових контрактів в сфері глибоководного видобутку нафти, освоєння арктичного шельфу та розробки запасів сланцевої нафти.

Євросоюз повторно розгляне питання про доцільність введення нового блоку санкцій щодо Росії. Вони можуть набути чинності 9 вересня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!