НБУ проведе черговий валютний аукціон в четвер

Вівторок, 30 вересня 2014, 20:58

Національний банк призначив на четвер черговий аукціон з продажу валюти, у тому числі для стабілізації готівкового валютного ринку.

Про це повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" глава НБУ Валерія Гонтарєва.

"Ми оголосили наступний аукціон на суму 200 млн доларів, який пройде в четвер, де ми також будемо продавати валюту для підтримки кас банків, щоб стабілізувати готівковий курс", - сказала вона.

Гонтарева зазначила, що інтервенції Нацбанку на підтримку гривні у вересні становили 735 млн доларів, з яких 450 млн доларів було продано НАК "Нафтогаз України" для оплати закупівель газу в Європі, а 285 млн доларів витрачено на стабілізацію міжбанківського валютного ринку.

Реклама:

Як повідомлялося, на останньому валютному аукціоні 25 вересня НБУ продав 134,6 млн доларів за курсом 12,95 гривень за долар, тоді як двома днями раніше 111,9 млн доларів з ціною відсікання 13,75 гривень за долар. Нацбанк зазначав, що за наявності попиту на ринку готовий продати на аукціоні 200 млн доларів.

На думку регулятора, проведення таких валютних аукціонів і активна участь центрального банку в роботі міжбанківського ринку має сприяти поліпшенню ситуації в банківській системі і створенню стимулів для сталого зміцнення курсу національної валюти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: