Анексований Крим може залишитися без українського світла

Середа, 3 вересня 2014, 15:03

Державна компанія із зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" не виключає повного припинення постачання електроенергії споживачам в анексованому Росією Криму.

Згідно з повідомленням компанії, з 3 вересня 2014 року за дорученням Міненерговугілля "Укрінтеренерго" через дефіцит палива для потреб теплової генерації на материковій частині України обмежує обсяги перетікання потужності "ДТЕК Крименерго".

"Укрінтеренерго" необхідно знизити перетікання потужності з енергосистеми України до Кримської енергосистеми до таких лімітів: на час уранішнього (з 8 до 10 за київським часом) і вечірнього (з 18 до 22 за київським часом) максимумів навантаження - до 300 МВт; у денній зоні - до 500 МВт; у нічний час (з 23 до 6 за київським часом) - до 600 МВт.

"У випадку, якщо ліміти не виконуватимуться споживачами Криму, компанія буде вимушена повністю відключати лінії, що живлять півострів", - йдеться у повідомленні компанії.

Реклама:

Як повідомлялося, Міністерство енергетики і вугільної промисловості направило обласним енергопостачальним компаніям повідомлення про можливе тимчасове припинення електропостачання населення, як це було у 90 роках, у зв'язку з виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: