Росії дали рік, далі - економічний колапс

Неділя, 28 вересня 2014, 18:01

Санкції Заходу щодо РФ через українську кризу  є правильними, і можуть змусити керівництво Росії відмовитись від анексованого півострова Крим.

Про це в інтерв'ю німецькому журналу Focus заявив колишній глава уряду Росії Михайло Касьянов, передає Німецька хвиля.

Поки що більшість росіян підтримують курс російського президента Росії Володимира Путіна, пояснив Касьянов, однак скоро"все зміниться, оскільки санкції Євросоюзу жорстко вдарять по людях".

Касьянов очікує колапсу російської економіки через рік.

Реклама:

"Якщо санкції залишатимуться в дії, а ціни на нафту падатимуть, то фінансові резерви Росії вичерпаються чрез півроку", - пояснив Касьянов.

"Путін уже рятує "Роснефть" коштами держбюджету. За тим будуть і інші концерни. Тож треба буде друкувати гроші. А це означає - інфляція, курс рубля падатиме, життєві стандарти знижуватимуться. Колапсу я очікую за рік", - наголосив Касьянов.

Також він додав, що це означатиме кінець "системи Путіна".

"Можливо, систему можна змінити, провести дострокові вибори до Держдуми та рішучі зміни всередині владних кіл", - продовжив екс-прем'єр РФ.

За його словами, нині у Росії назріває невдоволення Путіним:  "Скоро економічна ситуація буде настільки погана, що люди змінять своє ставлення до Путіна".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!