Україна оскаржила рiшення арбiтражу про виплату "Татнефти" 112 мільйонів

Вівторок, 2 вересня 2014, 19:47

Україна оскаржила рiшення мiжнародного арбiтражу про виплату "Татнафтi" компенсацiї в розмiрi 112 мільйонів доларів плюс вiдсотки у справi про експропрiацiю акцiй росiйської нафтокомпанiї в ЗАТ "Укртатнафта".

Як повiдомляється в журналi Global Arbitration Review, Україна подала апеляцiю на рiшення мiжнародного арбiтражу до апеляцiйного суду Парижа 27 серпня.

Iнтереси України в судi представляє французька Winston&Strawn.

Команду юристiв очолює адвокат Марiя Костятська. Другим юристом виступає професор унiверситету Версаля Томас Клей.

Реклама:

Ранiше повiдомлялося, що Мiн'юст України запропонував компанiї за надання юридичних послуг та iнтересiв країни у справi за позовом "Татнафти" 65 тисяч доларів без ПДВ.

У матерiалах суду зазначається, що в мiжнародному арбiтражi iнтереси України представляла Cleary Gottlieb Steen&Hamilton.

Джерело АНI, ознайомлене з перебiгом справи, повiдомило, що перегляд рiшення мiжнародного арбiтражу в апеляцiйному судi малоймовiрний, оскiльки процесуальних порушень пiд час судового процесу зафiксовано не було.

Як повiдомлялося ранiше, такої позицiї дотримується статус-партнер юридичної фiрми "Маестро i партнери" Iгор Омельченко, на думку якого "складно собi уявити, що Апеляцiйний суд дiйде iншого висновку, нiж Арбiтражний трибунал".

"Татнафта" пред'явила позов Українi в травнi 2008 року на пiдставi росiйсько-української угоди про захист iнвестицiй, укладеної в 1998 роцi, у зв'язку з насильницьким захопленням ЗАТ "Укртатнафта" в жовтнi 2007 року та експропрiацiї акцiй "Татнефти" у ЗАТ "Укртатнафта".

Росiйська компанiя виграла справу - суд зобов'язав Україну виплатити "Татнефти" компенсацiю в розмiрi 112 млн доларів плюс вiдсотки.

"Укртатнафта" заявила про готовнiсть компенсувати державi витрати, пов'язанi з виплатами за рiшенням суду.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: