Росія оскаржить санкції у СОТ

П'ятниця, 19 вересня 2014, 17:55

Росія готує звернення в юрисдикційний орган СОТ, щоб оскаржити санкції заходу.

Про це заявив прем'єр-міністр Дмитро Медведєв в інтерв'ю ИТАР-ТАСС.

"Ми маємо намір звернутися, і зараз документи готуються, в так званий юрисдикційний орган при СОТ для того, щоб оскаржувати дії багатьох наших партнерів, в тому числі ті дії, які тиснуть на нашу економіку, які спрямовані на удушення ряду наших компаній або так звані секторальні обмеження", - сказав прем'єр.

За його словами, "з цього приводу необхідно провести повноцінний розбір польотів". "Я знаю, що до нас готуються відповідні вимоги. Це право наших партнерів. Це, на мій погляд, цивілізований шлях", - зазначив він.

Реклама:

За словами Медведєва, СОТ це "не панацея ніяка і не зло". "СОТ це всього-на-всього набір правил. Якщо ці правила дотримуються, це добре, тому що світова торгівля, світові фінанси повинні підкорятися якимось загальним правилам. Це важливо для розвитку всіх країн. Що ж до того, наскільки ці правила працюють, виникає питання", - заявив Медведєв.

"Тому що СОТ як звід правил і набір процедур не повинно перетворюватися на політичний інструмент. А цілий ряд рішень, прийнятих щодо нашої країни можна розглядати як політизоване рішення", - підсумував прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: