На вибори до парламенту Криму витрачено майже 100 мільйонів рублів

П'ятниця, 12 вересня 2014, 11:11

На організацію виборів депутатів Держради Криму витрачено майже 100 млн рублів.

Про це повідомив у п'ятницю журналістам голова виборчої комісії республіки Михайло Малишев, пишет "ІТАР-ТАСС".

"На вибори депутатів першого скликання Держради Криму були витрачені кошти з республіканського бюджету в сумі 99,185 тисяч рублів. Головним розподільником коштів є вибіркова комісія республіки", - сказав Малишев.

Зокрема, 79,1 млн рублів було перераховано нижче вартим виборчим комісіям - міст і районів, 20 млн рублів витрачено на діяльність республіканського виборчкому, в тому числі 1,6 млн рублів - на друк бюлетенів.

Реклама:

Бюлетені, які в п'ятницю показали журналістам, віддруковані на трьох мовах - російською, українською і кримськотатарською.

За словами Малишева, в Криму працює 27 територіальних виборчих комісій, оснащених системою ГАС "Вибори".

В день голосування буде відкрито 1204 виборчих дільниці, з них 42 - у місцях тимчасового перебування громадян.

Дострокове голосування за депутатів Держради республіки почалося 3 вересня. На сьогодні вже проголосували 16 566 осіб - 1,9% виборців.

На виборах в Криму можна буде проголосувати за російським, українським або радянським паспортом. Російські паспорти вже отримали 98% жителів республіки, 3,5 тисячі осіб вирішили зберегти українське громадянство і не братимуть участі в голосуванні.

14 вересня в Криму відбудуться вибори депутатів Державної ради республіки. Виборцям належить вибрати 75 депутатів, з яких 50 обираються за партійними списками, а 25 - за мажоритарними округами.

Всього участь у виборах беруть 12 політичних партій, в їх зареєстрованих списках 803 кандидата. На 25 місць в парламенті по мажоритарних округах претендують 108 осіб.

Крім того, 14 вересня в Криму пройдуть вибори в місцеві представницькі органи влади.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!