В РФ хочуть ввести обов'язкову квоту на вітчизняні продукти

Понеділок, 1 вересня 2014, 09:54

В Держдумі підготували проект закону про захисні заходи щодо російських виробників продовольства, згідно з яким не менше 50% продуктів в торгових мережах по кожному виду товару повинні бути російського виробництва.

Законопроектом вносяться зміни до статті 8 ФЗ "Про основи державного регулювання торговельної діяльності в РФ" і Податковий кодекс, пише газета "Известия".

"Документ ще буде деталізуватися, щоб уникнути можливого дискомфорту для покупців. Це стосується товарів, які не виробляються в Росії. По інших групах продуктів, які виробляються в Росії, ритейлер повинен буде надати не менше половини своїх полиць вітчизняним виробникам", - пише газета з посиланням на автора закононопроекту Нілова.

Одночасно проект закону вносить зміну і в Податковий кодекс РФ, що встановлює знижену ставку ПДВ у розмірі 10% при реалізації всіх продовольчих товарів, країною походження яких є Росія.

Реклама:

"Закон покликаний зобов'язати рітейлерів при формуванні замовлень постачальникам рахуватися з вітчизняними виробниками. Тоді ми набагато швидше і впевненіше підемо шляхом імпортозаміщення, і система планування виробництва по необхідним видам продукції буде створена в більш короткі терміни", - цитує видання слова депутата.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!