Інфляція у Криму втричі перевищила середньоросійський показник

Середа, 27 серпня 2014, 13:24

Зростання цін у Республіці Крим та Севастополі за сім місяців поточного року сягає 21% і 16,6%, що більш ніж утричі перевищило середньоросійський показник інфляції, який становить 5,3%.

Такі дані навів голова Росстату Олександр Сурінов на брифінгу в середу в Москві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ціни в Криму та Севастополі значно збільшилися, якщо порівняти із середньоросійським зростанням. Відбувалося вирівнювання цін. Останнім часом суттєво підвищилися зарплати й доходи кримчан. Це, звісно, не могло не позначитися на цінах, оскільки нині немає кордонів, і Крим із Севастополем входять у загальнонаціональний ринок", - пояснив високу інфляцію в Криму і Севастополі голова Росстату.

Наступний регіон після Криму і Севастополя щодо інфляції за січень-липень - Володимирська область, темпи зростання цін у ній більш як удвічі поступалися "лідерам". У Володимирській області інфляція за сім місяців становить 7,2%, у ​​Ярославській - 6,9%, в ​​Іванівській області - 6,7%.

Реклама:

Мінімальну інфляцію серед регіонів РФ за січень-липень було зафіксовано в Інгушетії, де зростання цін сягало всього 1,5%.

Сурін повідомив, що цього року дані щодо Криму і Севастополя ще не внесено до загального індексу цін по країні, оскільки потрібно зібрати дані спостережень за один рік.

Тож, за його словами, у загальноросійський індекс цін дані щодо Криму та Севастополя буде внесено з початку 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!