Російські інновації втратили 50 мільйонів доларів через санкції

Вівторок, 26 серпня 2014, 20:45

Галузь інновацій в Росії втратила 50 мільйонів доларів інвестицій через санкції, введені західними країнами.

Про це повідомляється в звіті Національної асоціації інновацій і розвитку інформаційних технологій за перше півріччя 2014 року, передає Lenta.ru.

Втрати, за даними НАІРІТ, викликані в основному відтоком потенційних інвесторів, а також припиненням програм співробітництва в сфері інновацій з країнами, які підтримали санкції.

Збиток від санкцій становить приблизно п'ять відсотків від загального природного зниження обсягу інвестицій, викликаного загальносвітовими кризовими явищами.

Реклама:

"Вплив санкцій найближчим часом може стати більш відчутним багато в чому через закриття провідними американськими і європейськими компаніями доступу до засобів розробки. Особливе занепокоєння викликають найбільш залежні від західних технологій галузі: IT, медицина, біотехнології, транспорт та інші", - вважає президент НАІРІТ Ольга Ускова.

Фінансування інновацій в Росії скорочується і за рахунок урізання бюджетних коштів. У 2014 році, як випливає зі звіту, на реалізацію інноваційних програм і проектів в рамках держбюджету заплановано близько 1,53 трильйона рублів.

Це приблизно на 30% менше торішніх показників. За перше півріччя витрати на держпідтримку інновацій скоротилися до 450 мільярдів рублів проти 715 мільярдів рублів за аналогічний період минулого року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!