Carlsberg може закрити два заводи в Росії

Четвер, 21 серпня 2014, 20:05

Датська пивоварна компанія Сarlsberg готується до закриття одного або двох підприємств в Росії.

Про це заявив в інтерв'ю данському виданню Berlingske президент і генеральний директор Йорген Буль Расмуссен, пишуть "Ведомости".

"Закриття одного, або, можливо, двох пивоварних заводів - це наш наступний крок", - сказав він. Всього компанії належать 10 заводів в Росії, найбільший з яких знаходиться в Санкт-Петербурзі.

Расмуссен пояснив, що в даний момент компанія використовує потужності на заводах в Росії на 50-60%.

Реклама:

Керівництво Carlsberg розраховувало, що зростання відновиться, проте "зараз ситуація змінилася", за словами гендиректора.

"Це нас глибоко розчаровує, що ми перебуваємо під впливом певних макроекономічних факторів, з якими нічого не можемо вдіяти", - зазначив він.

Напередодні Carlsberg, яким підприємства в Росії приносять до 40% операційного прибутку, оголосив про очікуване погіршення річних показників "через скорочення російського ринку".

Згідно з повідомленням компанії вона очікує, що чистий прибуток знизиться в 2014 році на 3-6% порівняно з очікуваннями зростання до 3%.

Після публікації цього повідомлення керівник Carlsberg заявив, що компанія планує трохи зменшити обсяг пивних пляшок в Росії, щоб уникнути підвищення цін на ринку.

Він уточнив в інтерв'ю Bloomberg, що скорочення "розповсюджуватиметься на половину обсягу продажів продукції Carlsberg в Росії".

Завдяки цій ініціативі "нам не доведеться так сильно піднімати ціни, оскільки ми зможемо зберегти ті ж цінові показники, але при цьому трохи зменшити обсяг", - сказав Расмуссен.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!