Мінфін не має коштів для виплати компенсацій вкладів Ощадбанку СРСР

Середа, 20 серпня 2014, 13:46

Кошти для компенсації вкладів в Ощадбанку СССР відсутні  і найближчим часом у зв'язку зі складною економічною ситуацією в країні поновлення цих виплат нереально.

Про це заявив міністр фінансів Олександр Шлапак, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ні в цьому році, ні, на жаль, наступного року, ми не зможемо проводити такі виплати. Може, (коли) почнеться відновлення економіки ... Але поки падаємо", - сказав він.

За його словами загальна сума заборгованості по цих заощадженням була визначена в сумі понад 130 млрд грн, і хоча за останні роки у відносному вираженні до бюджету країни вона і зменшилася до його третини, але все одно залишається дуже значною.

Реклама:

Глава Мінфіну вважає, що часткові виплати по заощадженнях в минулі роки охарактеризував, як "популістське рішення".

"У зв'язку з дефіцитом Пенсійного фонду в найближчі два-три роки буде зберігатися нещодавно відновлений збір з купівлі-продажу іноземної валюти, який становить 0,5%", зазначив він.

Раніше повідомлялося про те, що держава гарантувала компенсацію українцям знецінених грошових заощаджень в сумі, яка на момент прийняття в 1996 році відповідного закону оцінювалася в 131,96 млрд грн.

У 2008 році уряд Юлії Тимошенко вирішив виплатити вкладникам Ощадбанку СРСР до 1 тис. грн на вкладника. Компенсації на загальну суму 5,8 млрд грн отримало близько 6,4 млн осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!