Світовий банк виділить на ремонт доріг України 800 мільйонів

Середа, 9 липня 2014, 09:55

Міжнародний банк реконструкції та розвитку готовий виділити Україні 800 мільйонів доларів на ремонт дороги від Полтави до Харкова.

Про це повідомляє прес-служба "Укравтодору".

Згідно із повідомленням, такої домовленості було досягнуто в ході чергового перегляду проектного портфелю МБРР, що днями відбувся у Києві.

За словами Терезії Бабич, начальника Відділу міжнародного співробітництва Держагентства автодоріг України, яка взяла участь у міжвідомчому засіданні, два спільних проекти, що вже реалізуються в Україні, довели банку ефективність інвестування в українську економіку.

Реклама:

"Цьогоріч було досягнуто найвищої рівня вибірки кредитних коштів за всіма проектами - понад 30%, а це - значний прогрес у порівнянні з минулими роками, котрий яскраво демонструє МФО ефективність співпраці з Україною. Саме тому керівництво представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові засвідчило свою готовність збільшувати портфель інвестицій в українську економіку", - розповіла Бабич.

За її словами, серед низки країн Східного регіону та Центральної Азії за темпами вибірки Україна займає 6 місце, а доля транспортної галузі в інвестиційному портфелі Банку в Україні сягає близько чверті - 25% і має тенденцію до збільшення.

Нагадаємо, сьогодні за рахунок МБРР в Україні вже реалізовуються 2 проекти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: