ЄС додав до списку санкцій ще 11 осіб

Субота, 12 липня 2014, 12:17

Європейський союз оголосив про персональні санкції щодо 11 осіб через їхні дії на підрив територіальної цілісності, суверенітету й незалежності України.

Про це йдеться у "Офіційному журналі" ЄС, який оприлюднено у суботу.

Відтак із дня публікації обмеження на в’їзд до Євросоюзу і замороження їхніх можливих активів на його території набувають чинності.

У списку, як і повідомляли раніше неформально дипломати, – діячі проросійських сепаратистів, які діють у частині Донбасу: переважно люди, які називають себе головами чи членами самопроголошених керівних органів ("урядів", "парламентів") сепаратистських угруповань на Донеччині й Луганщині, й кілька військових ватажків цих угруповань.

Реклама:

Цей список ЄС затвердив у п’ятницю.

Як відомо, Канада запровадила санкції щодо 14 ватажків сепаратистів.

На попередньому саміті ЄС 27 червня лідери Євросоюзу попереджали, що можуть запровадити суворіші санкції проти Росії, якщо вона не доможеться від проросійських сепаратистів в України припинення бойових дій у якийсь невизначений ближчий час.

Серед вимог ЄС – гарантоване двостороннє припинення вогню під контролем ОБСЄ, повернення під контроль Києва всього кордону з Росією і звільнення всіх заручників та початок переговорів про втілення мирного плану президента України Петра Порошенка.

Наступний саміт Євросоюзу планується на 16 липня; на ньому теж розглядатимуть питання про санкції.

Європейський союз, а також США давно погрожують Росії третім етапом санкцій, проти цілих секторів економіки, але час від часу змінюють умови, за яких його можуть запровадити, і щоразу відкладають цей крок.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!