ЄС може сьогодні ухвалити санкції проти Росії - німецький депутат

Вівторок, 1 липня 2014, 11:51

Євросоюз може вже у вівторок ухвалити запровадження нових санкцій проти Росії з огляду на невиконання Москвою вимог Брюсселя щодо деескалації ситуації в Україні.

Про це заявив голова комітету у закордонних справах бундестагу ФРН Норберт Реттген (ХДС) в інтерв'ю німецькому радіо Deutschlandfunk.

"Якщо ЄС дотримається свого слова, то санкції будуть запроваджені. Рішення буде ухвалене сьогодні", - сказав він.

Німецький парламентарій підкреслив, що після того, як російське керівництво не виконало вимог Європейської Ради, ЄС "повинен" запровадити санкції, інакше "втратить довіру" до себе.

Реклама:

Представник правлячого Християнсько-демократичного союзу (ХДС) "з розумінням" ставиться до рішення президента України Петра Порошенка не продовжувати режим припинення вогню на сході країни.

За його словами, проголошене в односторонньому порядку перемир'я Київ виконував впродовж 10 днів, за що "поплатився вбитими та пораненими". У той час, як російський президент Володимир Путін та сепаратисти так і не розпочали із Києвом змістовних переговорів, додав політик.

Як повідомлялося, у вівторок виконання Росією вимог Європейської Ради щодо деескалації конфлікту в Україні розгляне Рада ЄС в Брюсселі на рівні послів.

Укрінформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!