Іспанія може покрити половину газових поставок з Росії до ЄС

Понеділок, 23 червня 2014, 18:47

Іспанія могла б покрити близько половини газових поставок, що здійснюються в даний час Росією до Європейського Союзу, у разі створення відповідної газової інфраструктури між країнами європейського об'єднання.

Про це заявив глава польського уряду Дональд Туск після переговорів з прем'єр-міністром Іспанії Маріано Рахоєм, передає УНІАН.

"Іспанія могла б спокійно, якби існувала відповідна мережа сполучень у Європі, забезпечити поставки газу, які на 50% могли б покрити поставки з Росії. Це найкраще показує, наскільки великі резерви зараз є в Європі і наскільки мало потрібно де-факто зробити, аби Європа значно підвищила енергетичну безпеку", - сказав Туск.

Рахой підтвердив, що Іспанія дійсно має таку можливість, не надавши додаткових подробиць.

Реклама:

Як повідомлялося, Рада Європи на своєму засіданні 26-27 червня планує обговорити питання підвищення енергетичної безпеки в контексті чергового "газового конфлікту" російського "Газпрому" з Україною.

Раніше Туск заявляв, що більшість країн ЄС згодні з тим, щоб знижувати залежність від Росії за рахунок розвитку газової інфраструктури, ефективніше використовувати альтернативні джерела енергії, розробити механізми взаємної підтримки на випадок перебоїв з поставками російського газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: