Тимонькiн готовий спiлкуватися зi слiдством вiддалено - ЗМI

Понеділок, 2 червня 2014, 15:09

Заступник голови наглядової ради групи компанiй "СЄПЕК", екс-голова правлiння Укрсоцбанку Борис Тимонькiн, якого оголошено в розшук 16 травня, перебуває за межами країни i готовий спiлкуватися зi слiдством віддалено.

Про це він сказав в iнтерв'ю ресурсу hubs.

"Нiхто до мене не звертався, жодних свiдчень я нiкому не давав. I за весь цей час нiхто зi мною навiть не намагався зв'язатися... Є скайп, посольства нiхто не скасовував. Є багато варiантiв того, як можна було б зi мною зв'язатися", - зазначив банкiр, що наразi переховується за кордоном.

Тимонькiн ранiше в ЗМI анонсував повернення в Україну, i пояснив, що вiдмовився вiд своїх планiв, дослухавшись порад: "Менi порадили поки що не їхати, бо можна було  потрапити пiд гарячу руку".

Реклама:

За його словами, наразi вiн через своїх адвокатiв готує "певнi заяви", з якими можна буде незабаром ознайомитися.

Вiдповiдно до постанови Генпрокуратури про оголошення в мiжнародний розшук члена наглядової ради Брокбiзнесбанку Тимонькiна вiд 16 травня, його пiдозрюють у скоєннi кримiнального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 255 КК, - участь у злочиннiй органiзацiї пiд керiвництвом засновника СЄПК Сергiя Курченка.

У документi Генпрокуратури зазначалося, що вручити повiдомлення про пiдозру банкiру неможливо, оскiльки вiн переховується вiд органiв досудового слiдства за кордоном i його мiсцезнаходження невiдоме. У зв'язку з цим повiдомлення про пiдозру 8 травня надiслано йому поштою за мiсцем реєстрацiї.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: