Російські банки спростували інформацію про закриття своїх відділень у Слов'янську і Краматорську

Четвер, 8 травня 2014, 20:42

Російські Сбербанк і Альфа-Банк спростували інформацію Російської служби BBC про закриття своїх офісів в українських містах Слов'янськ та Краматорськ.

Про це пише "Lenta.ru".

Раніше ЗМІ повідомило, що відділення закриті через триваючі спецоперації українських військових проти ополченців. Також про припинення роботи на сході України заявив найбільший український банк "Приватбанк".

Як повідомили у прес-службі Сбербанку, його офіси в цих містах закривалися тільки 5 травня.

Реклама:

"В даний час вони відкриті. Крім того, решта відділень банку як на сході країни, так і на всій території України працюють у штатному режимі. Банк здійснює всі операції в повному обсязі, має міцний запас ліквідності, виконує свої зобов'язання перед клієнтами", - уточнив співробітник кредитної установи.

Що стосується відділень Альфа-Банку, вони поки відмовилися тільки від обслуговування фізичних осіб, але при цьому здійснюють всі інші банківські операції.

"Офіси в Слов'янську і Краматорську працюють в закритому режимі і не обслуговують клієнтів", - сказав представник прес-служби Альфа-Банку України.

За його словами, банк почне працювати в звичайному режимі, як тільки обстановка в цих містах стане стабільною.

Раніше повідомлялося, що Генпрокуратура України порушила кримінальну справу проти 14 російських банків, що працюють на Україні. Їх підозрюють у "фінансуванні тероризму". Це може загрожувати російським кредитним організаціям позбавленням ліцензії на роботу в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!