Підприємства скоротили заборгованість перед "Нафтогазом"

Четвер, 8 травня 2014, 16:59

Скорочення заборгованості підприємств-боржників за використаний природний газ перед НАК "Нафтогаз Україна" становить 1%.

Про це повідомила прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"Станом на 6 травня 2014 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" складає 21,9 млрд гривень. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість по даним категоріям споживачів зменшилась на 0,2 млрд гривень (1%)", - ідеться в повідомленні.

Як зазначають експерти, борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії становить 92% цієї суми, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - 7%, борг прямих промислових споживачів - близько 1%.

Реклама:

Сумарна прострочена заборгованість перед НАК "Нафтогаз України" підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, спожитий для виробництва теплової енергії складає 20,2 млрд гривень, з них за 2014 рік - 5,1 млрд гривень.

Найбільша сумарна прострочена заборгованість за спожитий газ в цій категорії накопичена у підприємств ТКЕ і ТЕЦ м. Києва (3,7 млрд гривень), Донецької (3,2 млрд гривень), Дніпропетровської (2,7 млрд гривень), Харківської (1,8 млрд гривень), Одеської (0,9 млрд гривень), Луганської (0,9 млрд гривень) областей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!