Apple купила Beats за 3 мільярди доларів

Четвер, 29 травня 2014, 09:04

Через два тижні чуток і інсайда, компанія Apple таки оголосила про покупку компанії Beats Electronics і її музичного сервісу Beats Music.

Про це пише CyberSecurity.ru.

Сума угоди становила 3 млрд доларів.

Спочатку Apple пропонувала 3,2 млрд доларів, проте (за неофіційними даними) після того, як керівництво Beats почало поширюватися про угоду до її підписання, Apple переглянула умови.

Реклама:

В рамках підписаної угоди, засновники компанії Beats - репер Dr.Dre і музичний продюсер Джиммі Ловін входять до складу правління Apple.

Глава Apple Тім Кук каже, що операція дозволить компанії продовжувати розвивати і створювати "найбільш інноваційні музичні продукти і послуги в світі".

Згідно з досягнутими умовами угоди, Apple заплатить 2,6 млрд доларів за Beats, а інші 400 млн доларів будуть перераховані пізніше (не уточнюється, коли саме).

Компанія Beats була заснована в 2008 році продюссером Джиммі Ловіном, а також музичним виконавцем Dr.Dre (Анре Янг).

На початку цього року компанія запустила власний потоковий музичний сервіс. У Apple є аналогічний функціонал і в рамках iTunes і в рамках нещодавно запущеного iTunes Radio.

Незважаючи на потужні зв'язки в звукозаписному середовищі, а також потужне фінансове підживлення, і продукт Beats і продукти Apple стикаються з серйозною конкуренцією з боку таких сервісів, як Spotify, Deezer, Pandora і Rdio.

Для порівняння: у Beats Music зараз налічується близько 110 000 передплатників, проти 10 млн у Spotify.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: