"Південний потік" у Болгарії будуватиме друг Путіна

Середа, 28 травня 2014, 15:09

"Стройтрансгаз консорціум", до складу якого увійшли контрольоване російським бізнесменом Геннадієм Тимченком ЗАТ "Стройтрансгаз" і болгарська Gazproekt Jug AD, оголошений переможцем тендеру з будівництва магістрального газопроводу "Південний потік" у Болгарії.

У тендері брало участь 11 компаній з Австрії, Бельгії, Болгарії, Німеччини, Індії, Італії, Росії, Швейцарії та Японії.

Своїм другом президент РФ Володимир Путін назвав Тимченко через місяць після того, як США після приєднання Криму до Росії ввели відносно бізнесмена візові та економічні санкції. У квітні під час прямої лінії Путін заявив, що йому не соромно за своїх друзів - бізнесменів з списку санкцій США.

"Це мої хороші друзі. Багато з них заробили свої капітали ще до знайомства зі мною... Тимченко займався бізнесом з початку 90-х років... Мені не соромно за моїх друзів", - заявив Путін.

Реклама:

Група СТГ Тимченка 21 листопада 2013 року консолідувала 50% акцій ЗАТ "Стройтрансгаз". Після завершення консолідації будівельних активів Тимченко на базі "Стройтрансгазу" власниками Stroytransgaz Holding Limited стануть Volga Group Геннадія Тимченка - 63%, Газпромбанк - 20% і структури Михайла Кеніна і Максима Воробйова - 17%.

Gasproekt Jug AD - болгарська будівельна компанія, яка займається проектуванням, постачанням матеріалів і обладнання, а також виконанням будівельно-монтажних робіт.

До складу Gasproekt Jug AD входять "Промислове будівництво - холдинг", "Техноекспортстрой", "Главболгарстрой", "Понсстройинженерінг" і компанія "ПСТ Холдинг".

Болгарська ділянка газопроводу "Південний потік" є першою сухопутною ділянкою по ходу газу, найбільш технологічно складною і капіталомісткою.

Від узбережжя Чорного моря до кордону з Сербією пройде основна траса газопроводу, а також 59 км відводу до вузла розподілу газу в Провадії, звідки здійснюватиметься скидання газу в існуючу болгарську систему газопроводів споживачам Болгарії, Туреччини, Греції та Македонії.

Прайм

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: