Нацбанк ввів тимчасову адміністрацію у банку друга Януковича-молодшого

Вівторок, 27 травня 2014, 14:56

Національний банк ввів з 26 травня тимчасову адміністрацію в "Південкомбанку".

Про це йдеться в повідомленні банку.

Як повідомляється, на підставі постанови правління НБУ від 23.05.14 №305 "Про віднесення "Південкомбанку" до категорії неплатоспроможних "виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізосіб прийнято рішення про введення з 26.05.2014 тимчасової адміністрації та призначення уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на тимчасову адміністрацію в банку.

"Уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на тимчасову адміністрацію в ПАТ "Південкомбанк" призначений директор департаменту діяльності банків Маляренко Анатолій", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Тимчасова адміністрація в ПАТ "Південкомбанк" введена строком на 3 місяці з 26 травня по 25 серпня, повідомляє прес-служба банку.

Протягом дії тимчасової адміністрації вкладники банку можуть отримати свої кошти за договорами банківського вкладу (депозиту), термін дії яких закінчився, і за договорами банківського рахунку.

"Виплати за вказаними договорами здійснюються в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття рішення Національним банком про віднесення банку до категорії неплатоспроможних і початку процедури виведення Фондом банку з ринку, але не більше 200 000 гривень", - йдеться в повідомленні.

Подавати до Фонду заяви на виплату коштів за договорами банківського рахунку та за договорами банківського вкладу, термін дії яких закінчився до введення і під час тимчасової адміністрації в банку, не потрібно.

"За такими договорами виплата коштів здійснюватиметься за списками вкладників, який формує уповноважена особа Фонду", - повідомляють у банку.

Про час і порядок виплат за вищевказаними договорами буде повідомлено додатково.

Публічне акціонерне товариство "Комерційний банк "Південкомбанк" було зареєстроване Держбанком СРСР 23 листопада 1990 року та Національним банком України 3 жовтня 1991 року.

Основними акціонерами банку є Руслан Циплаков, якого ЗМІ називають другом Віктора Януковича-молодшого, і компанія "Метал Юніон".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: