У Яценюка розповіли про умови випуску ПДВ-облігацій

Понеділок, 26 травня 2014, 18:10

Кабінет міністрів оприлюднив остаточно затверджені умови випуску облігацій внутрішньої державної позики для погашення заборгованості з відшкодування податку на додану вартість суб'єктам господарювання.

Згідно з постановою уряду, йдеться про випуск п'ятирічних облігацій зі ставкою купону на рівні облікової ставки Національного банку й номінальною вартістю 1000 гривень за одну облігацію.

"Мінфін визначає обсяг випуску облігацій, виходячи із затверджених реєстрів інвентаризації сум податку на додану вартість, задекларованих на 1 січня 2014 року", - йдеться в постанові уряду.

Згідно з документом, поступове погашення основної суми боргу здійснюється за допомогою проведення кожні шість місяців протягом цього терміну обігу виплат у розмірі 10% номінальної вартості облігації.

Реклама:

"Різниця між номінальною вартістю облігацій і загальною сумою виплат із поступовим погашенням основної суми боргу складає амортизаційну вартість облігації", - йдеться в документі.

Процентні платежі також нараховуються кожні шість місяців протягом терміну обігу паперів із урахуванням амортизаційної вартості паперів.

"Поступове погашення основної суми боргу і виплати процентного доходу за облігаціями здійснюються одночасно в безготівковій формі на дату, визначену в глобальному сертифікаті у відповідності з умовами розміщення. Якщо така дата припадає на вихідний день, виплата здійснюється наступного робочого дня", - зазначається в постанові уряду.

Як зазначається, відшкодування сум ПДВ здійснюється на основі поданих платником податку заяви, даних податкової звітності та реєстрів інвентаризації сум податку, задекларованих до відшкодування 1 січня 2014 року і не відшкодованих на дату набуття чинності закону про держбюджет.

Як повідомлялося, рішення про випуск ПДВ-облігацій Кабінет міністрів ухвалив на виїзному засіданні в Миколаєві 21 травня.

Міністерству доходів і зборів вже доручено в двотижневий термін надати всі необхідні матеріали інвентаризації платників ПДВ, що мають заборгованість, для визначення граничного обсягу випуску паперів.

А впродовж двох місяців необхідно підготувати і затвердити реєстри інвентаризації, складені на основі заяв платників податку, які бажають оформити відшкодування цінними паперами.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: