Шлапак запевняє, що подальшого знецінення гривні не буде

Понеділок, 26 травня 2014, 16:08

Уряд України має в своєму розпорядженні всі можливості не допустити волатильності на валютному ринку й подальшого знецінення гривні.

Про це повідомив журналістам міністр фінансів Олександр Шлапак у ході церемонії підписання кредитних договорів зі Світовим банком, передає УНІАН.

"Можу вас запевнити, що в нас є всі можливості у жодному випадку не додавати волатильності й зриву курсу з точки зору його підвищення", - сказав Шлапак, відповідаючи на запитання, чи можливе подальше подорожчання долара на валютному ринку.

За словами міністра, розрахунки для бюджету, що передбачають середній курс гривні до долара на рівні 10,5 гривень за долар за підсумками року, залишаються незмінними, і надалі гривня повинна зміцнитися. "Зараз курс 12, очікуємо, що буде дещо легший далі", - додав Шлапак.

Реклама:

Міністр пояснив, що Україна вперше стикається з військовою агресією, яка "вимиває" кошти з банківської системи.

"Як тільки трохи заспокоїться ситуація з нашим конфліктом, я впевнений, що ми зможемо надалі опустити курс", - сказав Шлапак.

Міністр не уточнив, до якого рівня буде зміцнення гривні, повідомивши, що це питання ще обговорюватиметься, але за його словами, курс на рівні 10,5 гривень за долар дозволяє збалансувати зовнішню торгівлю товарами та послугами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!