Росспоживнагляд дозволив ввозити до Криму більшість продуктів

Середа, 21 травня 2014, 15:34

Росспоживнагляд зняв заборону на ввезення до Криму більшості продуктів харчування.

Про це повідомляють "Новини Криму".

Як наголошується, з 17 травня склалася складна ситуація з ввезенням продуктів харчування, зокрема, молочних продуктів, яєць, на територію півострова. Російські КПП не пропускали до Криму фури, посилаючись на заборону Росспоживнагляду.

"В результаті цього 20 травня на прилавках кримських магазинів свіжу молочну продукцію українських марок знайти стало складно. Постачальникам українських продуктів оголошено, що надалі на поставку кожного виду продукції треба буде отримувати дозвіл кримського відділення Росспоживнагляду", - пише видання.

Реклама:

Також наголошується, що до цих пір частка молочної продукції українських заводів в Криму становила близько 90%.

"Сьогодні на територію Республіки Крим російські фіто-санітари за наказом Росспоживнагляду не впустили кримські вантажні автомобілі з яйцем курячим і не тільки! Підприємці, що забезпечують кримських жителів цим продуктом харчування, в подиві - що тепер робити?", - повідомив читач видання.

"Перше - це те, що фури розвернути не можна, вони кримські, друге - яйце куряче, яке виробляється на території нашої республіки мізерно мало, третє - постачати яйце куряче з території РФ в потрібних обсягах поки неможливо як з боку краснодарських виробників, так і з боку кримських підприємців через тривалу і дорогу доставку! Нас не попередили навіть!", - додав він.

Як повідомили в Росспоживнагляді, заборона на ввезення окремих продуктів дійсно була введена і діяла з суботи.

"Сьогодні вже є постанова, згідно з якою заборона на ввезення більшості продуктів харчування знята. Як і раніше не дозволено ввозити до Криму свинину, зокрема сало і субпродукти. Це пов'язано з тим, що дана продукція не піддається термічній обробці +72°", - повідомили в Росспоживнагляді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: