Кубів каже, що НБУ цього року заощадить близько 700 мільйонів

Вівторок, 29 квітня 2014, 20:40

Національним банком вжиті жорсткі заходи щодо економного витрачання коштів і скорочення адміністративно-господарських та інвестиційних витрат.

Про це повідомив Голова Національного банку України Степан Кубів, передає прес-служба НБУ.

Як зазначається, унаслідок перегляду інвестиційних програм Національного банку за всіма напрямами діяльності, зокрема, щодо розвитку платіжної та інформаційної систем, створення матеріальної бази для забезпечення виготовлення грошей та іншими, загальний обсяг інвестицій, спрямованих на забезпечення діяльності центрального банку в 2014 році, зменшено на 13%, або на суму понад 225 млн гривень.

Зокрема правлінням Національного банку розглянуто питання про стан будівництва об’єктів соціальної інфраструктури регулятора та прийнято рішення про припинення в 2014 році проектних та будівельних робіт з урахуванням вимог законодавства за 9 об’єктами, що забезпечить економію капітальних вкладень на 45% - до 90 млн гривень.

Реклама:

За результатами запровадження жорстких заходів щодо економного витрачання коштів було переглянуто адміністративні та експлуатаційно-господарські витрати, які зменшено майже на 15%, або на 325 млн гривень.

У результаті поетапного скорочення чисельності працівників Національного банку було зекономлено понад 60 млн гривень витрат на утримання персоналу.

Як зазначив Кубів, наразі триває робота з перегляду інвестиційних програм Національного банку за всіма напрямами діяльності як протягом поточного року, так і на наступні роки з метою їх оптимізації та раціонального використання державних коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!