Уряд хоче "відшліфувати" аукціони з продажу арештованого майна

Четвер, 24 квітня 2014, 12:28

Кабінет міністрів доручив Міністерству юстиції удосконалити процедуру реалізації арештованого майна.

Про це йдеться в протокольному рішенні уряду від 23 квітня, проект якого є в розпорядженні "Економічної правди".

Зокрема, планується, що реалізація арештованого майна на прилюдних торгах і аукціонах буде здійснюватися в усіх регіонах країни, і в тих, які не беруть участі в експерименті із запровадженням нової системи проведення електронних торгів.

Крім цього, документом передбачається "встановлення економічно обґрунтованого розміру винагороди торгівельним організаціям за послуги". Таку винагороду планується визначити з урахуванням витрат, пов'язаних з організацією та проведенням реалізації майна, в розмірі не більше 6% від вартості арештованого майна.

Реклама:

При цьому витрати на організацію та проведення торгів не повинні перевищувати 5% вартості арештованого майна, із відповідним їх підтвердженням.

Винагорода торгівельної організації після вирахування витрат на організацію і проведення торгів становитиме 1%, але не більше 2000 (34 тисячі гривень, ЕП) неоподаткованих мінімумів доходів громадян за кожний лот.

"Мін'юсту в установленому порядку вжити заходів щодо внесення відповідних змін до нормативно-правових актів з реалізації арештованого майна", - зазначається в рішенні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!