Комуналка держдач ДУСі цього року виллється мінімум в 15 мільйонів

Вівторок, 22 квітня 2014, 12:00

Об’єкти відпочинку ДУС уклали низку угод на комунальні послуги на загальну суму 14,97 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Комунальні послуги для Будинку відпочинку "Конча-Заспа" ДУС коштуватимуть мінімум в 10,11 млн гривень. Наразі вже укладено угоди на постачання газу на 6,15 млн гривень й електроенергії на 3,54 млн гривень. Окрім того оголошено тендер на опалення й гарячу воду - 0,42 млн гривень.

Комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" ДУС газ обійдеться в 3,56 млн грн, електрика 1,03 млн грн, гаряча вода й опалення - в 0,15 млн грн., каналізація в 0,11 млн грн. Тобто загалом на комунальні послуги витратять щонайменше 4,85 млн грн.

Реклама:

Усі вказані послуги оплачують з держбюджету.

Окрім того із держбюджету цього року також заплатять за телефонний зв’язок і транспортні послуги: в "Конча-Заспі" зв’язок обійдеться в 200 тисяч, у "Пущі" - в 104 тисячі, для останньої також замовлені послуги автобуса та легкових авто з водієм на загальну суму 589 тис грн.

Наприкінці року будуть проведені додаткові закупівлі на послуги, по яким буде перевищено замовлений зараз ліміт.

При цьому в уряді заявили про припинення фінансування витрат на утримання державних дач, наданих чиновникам. Відтепер мешканці цих дач мають самі покривати ці витрати.

"З радянських часів було заведено, що держава надає чиновникам державні дачі та оплачує утримання цих приміщень", - сказав міністр Кабінету міністрів Остап Семерак.

За словами Семерака, уряд вважає це несправедливим.

"Тому ми прийняли рішення про 100-відсоткову сплату розрахункової плати за користування приміщеннями особами, котрі їх займають", – зазначив міністр.

Семерак також нагадав, що Кабінет міністрів готує рішення про продаж майна, що належить Державному управлінню справами (ДУСі).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!