Україна повертається до питання диверсифікації поставок газу з Європи

Вівторок, 4 березня 2014, 17:11

У вівторок відбулась телефонна розмова Міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана з Єврокомісаром з енергетичних питань Гюнтером Оттінгером.

Про це повідомляє прес-служба Міненергетики.

"Особлива увага була приділена низці питань щодо стабільності  функціонування енергетичної галузі України у складні для країни часи", - йдеться в повідомленні.

Продан запевнив, що на сьогодні робота Паливно-енергетичного комплексу України, включаючи об’єкти підвищеної небезпеки проходить в штатному режимі.

Реклама:

Як зазначається, Оттінгер у ході розмови підтвердив підтримку ініціативи України щодо  питань диверсифікації поставок природного газу із країн Європи.

"Україна готова докласти максимум зусиль та виконати вимоги Міжнародного валютного фонду з метою отримання кредитів, необхідних для реконструкції газотранспортної системи України, та подальшої співпраці", - наголосив Продан .

Міністр зазначив, що уряд України має намір терміново відновити переговори між Україною та Європейським інвестиційним банком щодо фінансування проекту "Модернізація та реконструкція магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород".

Єврокомісар підтвердив готовність надати підтримку діяльності  уряду щодо реформування енергетичного сектору та інтеграції енергетики України до енергетичних ринків ЄС.

"Міністр також із задоволенням прийняв пропозицію щодо участі у слуханні на тему реформ  Енергетичного Співтовариства, які відбудуться у Європарламенті", - зазначає прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!