НБУ пояснив введення адміністрації в банках Курченка

Вівторок, 4 березня 2014, 10:02

Нацбанк пояснює введення тимчасових адміністрацій в "Брокбізнесбанку " і в "Реал- банку" невиконанням цими банками зобов'язань перед вкладниками і кредиторами протягом 10 днів поспіль.

Про це йдеться в повідомленні Нацбанку.

"Віднесення "Брокбізнесбанку "і "Реал-банку" до категорії неплатоспроможних було обумовлено невиконанням ними протягом 10 робочих днів поспіль своїх зобов'язань перед вкладниками та іншими кредиторами", - йдеться у ньому.

Крім того, дані банки були визначені неплатоспроможними у зв'язку з зменшенням до мінімального рівня розміру їх регулятивного капіталу і нормативів капіталу.

Реклама:

Нацбанк відзначає, що введення тимчасових адміністрацій дозволить підтримати достатній рівень капіталу і активів в даних банках, оцінити їх фінансовий стан, а також відновити платоспроможність і ліквідність.

Регулятор нагадує, що вкладники-фізособи обох банків можуть отримати свої кошти за договорами депозитних вкладів, термін дії яких закінчився, і за договорами банківського рахунку.

Виплати за цими договорами здійснюватимуться в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття Національним банком рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних, але в сумі до 200 тис гривень.

Нагадаємо, з 3 березня Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в "Реал-банку" і "Брокбізнесбанку" .

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: