"Центренерго" знову позичило третину мільярда у "Ощадбанку"

Субота, 8 лютого 2014, 09:07

ПАТ "Центренерго" за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ "Державний ощадний банк" на отримання кредиту на 364 мільйона гривень та банківські послуги з відкриття овердрафту з лімітом кредитування 50 мільйонів гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

За інформацією видання, кредит беруть на один рік, цільове призначення не повідомляється. Під заставу надають майнові права на кошти, що надходять від ДП "Енергоринок", та електроенергію як товар в обороті - по кредиту на суму не більше 455 млн гривень, по овердрафту - не більше 62,50 млн гривень.

Обслуговування кредиту обійдеться в 69,16 млн гривень, а овердрафту в 9,50 млн гривень, що в обох випадках відповідає 19%.

Реклама:

Як зазначається, єдиним конкурентом державного банку був "Альфа-Банк" з групи російського бізнесмена Михайла Фрідмана, чия пропозиція, виходячи з суми обслуговування, складала 24%.

Минулого та позаминулого року "Центренерго" укладало угоду з "Ощадбанком" на кредит і овердрафт такого ж розміру. Окрім того минулого року компанія відкривала в "Ощадбанку" ще дві кредитні лінії по 150 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: