Apple припиняє випуск планшета iPad 2

Субота, 15 лютого 2014, 12:58

Через три роки з моменту запуску iPad 2 компанія Apple вирішила прибрати цей планшет з магазинів.

Про це пише 3dnews.ru.

Напевно, каліфорнійський гігант має намір зосередитися на більш сучасних пристроях, які, до того ж, не набагато дорожче ветерана.

Як стало відомо сайту AppleInsider від обізнаних джерел, близьких до Apple, найближчим часом корпорація згорне виробництво iPad 2.

Реклама:

Продажі цього гаджета стартували в березні 2011 року і до цих пір продовжуються. У США апарат коштує 399 доларів, що відповідає ціні компактної моделі iPad mini з Retina-дисплеєм.

Найдешевшим планшетом в лінійці Apple є iPad mini першого покоління (299 доларів). Вартість флагмана iPad Air починається з 499 доларів.

Нагадаємо, iPad 2 оснащений 9,7-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю 1024х768 пікселів, двоядерним процесором Apple A5 з тактовою частотою 1 ГГц , 512 Мбайт оперативної і 16 Гбайт вбудованої пам'яті.

Цей планшет був найпопулярнішим у Apple до появи iPad Air: за даними дослідження Localytics, проведеного період з 20 вересня по 18 жовтня 2013 року, на частку iPad 2 припадало близько 38% активованих "яблучних" планшетів. У iPad 4 було 18%, у iPad mini - 17%.

Швидше за все, висока популярність більш компактних планшетів з чіткими екранами і спонукала Apple відмовитися від застарілого iPad 2, в якому навіть немає іменитого дисплея Retina.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!