У Міндоходів "відхрестилися" від тиску на "Богдан"

П'ятниця, 14 лютого 2014, 18:04

Міністерство доходів і зборів України заперечує звинувачення в тиску на Національну сервісно-збутову мережу "Богдан-Авто", що входить до складу корпорації "Богдан".

Про це повідомили в прес-службі Міндоходів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ніякий тиск на бізнес не чиниться. Підприємства були внесені до планового графіка перевірок, відповідно до норм Податкового кодексу. Під час перевірок було виявлено порушення податкового законодавства, й наразі одна компанія погодилася з сумою донарахувань, щодо інших компаній тривають судові процеси", - повідомили в прес-службі.

Як повідомлялося, власники національної сервісно-збутової мережі "Богдан-Авто" вирішили призупинити діяльність дев'яти компаній у Запоріжжі, Кіровограді, Дніпропетровську, Кременчуці, Сумах, Кривому Розі, Житомирі, Черкасах і Вінниці з можливою подальшою ліквідацією.

Реклама:

Згідно з прес-релізом корпорації "Богдан" у п'ятницю, таке рішення ухвалено через неможливість провадити діяльність в умовах "безперервного тиску контрольних і фіскальних органів".

"Величезний тиск на підприємства сервісно-збутової мережі відбувається постійно, проте останні півроку компанії зіткнулися з неприкритим свавіллям податківців, що є порушенням Конституції України, а також може бути свідченням наявності в їхніх діях прямого наміру на втручання в законну діяльність підприємства", - зазначається в повідомленні.

У прес-релізі наголошується, що, незважаючи на оскарження в судовому порядку податкових повідомлень-рішень, співробітники податкових органів свідомо ігнорують факти й обставини, що свідчать про правомірність діяльності підприємств.

У корпорації зазначили, що позитивні рішення судів на користь підприємств у зазначених містах було ухвалено ще в жовтні-грудні.

"Сьогодні компанії замість провадження нормальної діяльності змушені шукати правди та поневірятися в "кишенькових" і підконтрольних судах. Водночас тривають розгляди понад 40 судових справ", - ідеться в прес-релізі.

"У разі неприпинення тиску слід очікувати закриття й інших підприємств сервісно-збутової мережі, а також виробничих компаній", - наголошують у корпорації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: