"Богдан" просить владу припинити тиск на бізнес

Четвер, 13 лютого 2014, 14:31

Корпорація "Богдан" закликає припинити безперервні перевірки контролюючих та фіскальних органів, оскільки це призводить до припинення діяльності компаній та відповідного звільнення працівників.

Про це йдеться у відкритому зверненні корпорації до президента Віктора Януковича, генпрокурора Віктора Пшонки та в.о. прем'єр-міністра Сергія Арбузова.

Згідно із зверненням, попри декларативні заяви про сприяння розвитку бізнесу та поліпшення інвестиційного клімату, в країні фактично відбувається економічний "рекет" держслужбовцями.

Вести бізнес в Україні можуть виключно "свої" компанії, йдеться у зверненні.

Реклама:

"Ми вже були свідками абсурдних перевірок держіспекцією з ветеринарного контролю автомобільного виробництва, тепер чекаємо на нові більш зухвалі приводи для зупинки діяльності як виробничих майданчиків так і компаній сервісно-збутової мережі", - повідомляють у корпорації.

Як зазначається, в країні руйнується економіка, зростає безробіття.

Компанії, що намагаються функціонувати в складних економічних умовах та ведуть свою діяльність на межі зупинки піддаються тиску зі сторони контролюючих органів.

Так, територіальними органами Міндоходів за такий невеликий період часу як липень - листопад 2013 року на підприємствах автомобільної виробничої та збутової мережі було проведено 13 позапланових перевірок та 3 планові перевірки.

Під час проведення перевірок, як правило, здійснюються "шаблонні" донарахування, відкриваються кримінальні провадження, заявляє корпорація.

"На сьогоднішній день маємо численні судові спори, морально дестабілізований персонал, негативний імідж серед клієнтів та ділових партнерів, зменшення об'ємів продажів, які у теперішніх складних економічних умовах й так менші за попередні роки", - говориться у зверненні.

Попри оскарження в судовому порядку податкових повідомлень-рішень, співробітниками податкових органів свідомо ігноруються факти та обставини, що свідчать про законність нашої діяльності.

У корпорації кажуть, що усі наші попередні звернення до Кабміну та Генеральної прокуратури призводили лише до шаблонних "відписок"та нових позапланових перевірок.

Страждають не тільки керівники компаній але й держава та робітники яких скорочують.

"Так, бюджети всіх рівнів та соціальних фондів за минулий рік у порівнянні з 2012 недоотримали від виробничих підприємств корпорації "Богдан" понад 73 мільйони гривень, а від збутової сервісної мережі понад 43,6 мільйони гривень. Окрім зменшення доходів державного бюджету на державу лягає тягар у вигляді скорочених працівників, які мають отримувати допомогу по безробіттю", - заявили у "Богдані".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: