Apple запатентувала MacBook на сонячних батареях

Середа, 29 січня 2014, 15:32

Apple отримала патент на пристрій ноутбука MacBook, який може оснащуватися сонячними батареями, що дозволяють йому працювати вдень без використання заряду акумулятора.

Про це пише CyberSecurity.ru.

Патент, отриманий Apple, описує електронний модуль з двома тонкими дисплеями, розміщеними на ноутбуці. Перший збирає світло з поверхні екрану, другий розміщується на тильній стороні і служить одночасно сонячною батареєю і кришкою ноутбука.

Патент описує так зване "електрохромне скло", яке дозволяє проводити LED світло, так і поглинати ультрафіолет. Скло може працювати одночасно в двох станах, а може в якомусь одному.

Реклама:

У компанії говорять, що технічно розміщувати світловий шар можна де завгодно, однак треба переконатися, що місце вибрано таким чином, що світла буде достатньо.

У випадку з розробкою компанії, сонячні елементи розміщені під склом на екрані є прозорими, тоді як на тильній стороні ноутбука шар працює тільки в режимі поглинання ультрафіолету.

У режимі світлопропускання система генерує близько 10 млватт щомиті. У перспективі цей показник планується збільшити до 100 млватт або навіть до 1 вата, що дозволить заряджати акумулятор ноутбука.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!